Toidutoodete arendus
Meie tootearenduslaboris on võimalik teostada kõiki peamisi toidu töötlemisega seotud etappe, seetõttu on meil on kogemust väga erinevate toodetega nagu moosid, piima- ja lihatooted, vesi jne. Tootearenduslabori tööd toetavad kohapeal asuvad fermenteerimise, mikrobioloogia ja keemiliste analüüside laborid. Tänu tihedatele rahvusvahelistele suhetele on võimalik spetsiifilisi töötlusi läbi viia ka Eestist väljaspool.
sisaldab probiootilist tüve L. plantarum TENSIA® ja on loodud koostöös AS E-Piim Tootmisega.
innovaatiline mikseriga valmistatav probiootikumidega rikastatud mustasõstra jäätisepulber.
sarja tooted valmisid koostöös Tartu Ülikooli teadlastega. Tegemist on esimese teaduslikult tõestatud putrude sarjaga Eestis.
Toitude arendusteenused
-
Piima ja piimatoodete teaduspõhine arendus toorainest lõpptooteni, väärtusahela ulatuses.
-
Erinevate touduainegruppide esindajate profileerimine (nutrional profiling) (sh suhkru-, soola- ja rasvasisalduse jne) hulgas, mis ei oma tervisele ebasoovitavaid toimeid.
-
Valgu ja/või kiudainesisalduse tõstmine inimese ainevahetust mõjutavale tasemele.
-
Funktsionaalsete toitude rikastamine mineraalainete ja vitamiinidega.
-
Free-from ehk soja- ja gluteenivabad tooted. Vajadusel ka teiste allergeensete komponentide vabad tooted.
-
Teaduspõhiste mahetoodete arendus ja clean label.
-
Pakendimaterjali valik säilivusaja optimeerimiseks.
-
Kiirendatud säilivuskatsed ja toitumisalase teabe määramine.
-
Tootearendusalased konsultatsioonid lähtuvalt inimorganismi ainevahetuse tervislikest aspektidest.