top of page

Piimhappebakter Lactiplantibacillus plantarum MCC1 (DSM 23881)

L. plantarum MCC1 on inimpäritolu laktobatsill, mille ohutust ja funktsionaalseid omadusi on testitud katseklaasis (in vitro) ja laboriloomadel (in vivo). MCC1 abil fermenteeritud vadakujoogiga on tehtud kliinilisi katseid, et uurida antud tüve funktsionaalseid omadusi. Tüve saab kasutada ka pehmes masinajäätises, toidulisandites ja teistes toiduainetes.

MCC1_int-01-01.png

L. plantarum MCC1 funktsionaalsed omadused:

  • suurendab organismi loomulikku vastupanuvõimet mitmetele sooleinfektsioone tekitavatele bakteritele;

  • suurendab kasulike laktobatsillide üldhulka soolestikus, mis toetab toitainete paremat lõhustamist kergemini omastatavateks ühenditeks;

  • aitab säilitada ja taastada soolestiku normaalse mikrofloora tasakaalu.

Kasutades L. plantarum tüve MCC1 väljatöötatud tootekompostitsioonides, on bakteril tervistedendavad ja kliiniliselt tõestatud omadused:

  • hüpoallergiline ja oksüdatiivse stressi (OxS) taset langetav mõju. Kliinilises katses kasutatud kompositsioonid avaldavad kogu organismi süsteemse OxS koormust vähendavat ja põletikuvastast (vere MPO langus) toimet;

  • tootekompositsiooni saab kasutada väikelastele, lastele ja ka täiskasvanutele suunatud hüpoallergilise (nt piimaallergiavastase) toidutoote ja/või toidulisandi valmistamiseks.

  • kompositsioonid omavad statistiliselt tõest mõju eesnäärmevaevustele neil, kel esinevad kuseteede vaevused ja kellel on juhtival kohal ärritussümptomid.

L. plantarum MCC1-le on väljastatud Eesti (EP2678419), Euroopa (EP2678419), Korea (KR10-1586778), Hiina (CN1996956), Jaapani (JP5785275) ja Venemaa (RU2603059) patent:

„Isoleeritud mikroorganismi tüvi L. plantarum MCC1 DSM 23881 ja selle kasutamine”

 

Autorid: Kullisaar, T., Zilmer, M., Tammsaar, E., Veskioja, A., Songisepp, E., Zilmer, K., Bobrovski, L., Ehrlich, K., Rätsep, M., Punab, M., Vasar, M., Mileksaar, M.

Kasutatud toodetes:

bottom of page